Gå til innholdet
Allergisøk (0)

Fylte blåskjell

Tilbake

Ingredienser

Allergivarsel gjelder kun Grilstad produkter

  • 200 g Pepperoni
  • 3 ss tørre loffsmuler
  • 2 ss hakket bladpersille
  • 2 stk fedd hvitløk, hakket
  • 2 stk store plommetomater, flådd og hakket
  • 1 stk egg
  • salt
  • 2,4 kg blåskjell
  • 2 ss extra virgin olivenolje

  1. Bland pølser, 2 ss av brødsmulene, persille, hvitløk, tomat og egg i en bolle. Jobb det godt sammen og smak til med salt og sett til side. 
  2. Rens skjellene før du legger dem i en grunn gryte med lokk. Damp dem på middels varme til skjellene åpner seg i ca. 5 min.
  3. Brekk løs skallet og kast halvdelen uten kjøtt. Legg de andre i en flat ildfast form.
  4. Forvarm ovnen på 180 grader. Fordel kjøttblandingen over skjellene i små topper. Dryss resten av brødsmulene over, og drypp noen dråper olje over. Sett fatet i ovnen i 15 min. Serveres rykende varme.

blåskjell