Gå til innholdet

Godt håndverk siden 1957

Grilstad AS lager skikkelig mat, og er en av Norges største produsenter av kjøttprodukter. Vi er klar markedsleder på spekevarer i Norge gjennom merkevarene Grilstad, Stranda og Tind. Grilstad er også markedsleder på fryste hamburgere. 

FAQ

  1. Jeg er gravid - kan jeg spise spekemat?

    Spekemat er ikke varmebehandlet. Grunnen til at gravide ikke anbefales å spise ufullstendig varmebehandlet kjøtt er den encellete parasitten Toxoplasma gondii som kan overføres til fosteret og skade dette. T. gondii er mer utbredt i milde og fuktige strøk og vanligere i Mellom- og Sør-Europa. Risiko for smitte er ca. 20 ganger større i sydlige land i Europa sammenlignet med Norge.

    Risikofaktorer for smitte med toksoplasmose i Norge er:
    - konsum av ufullstendig varmebehandlet kjøtt
    - konsum av uvaskede grønnsaker eller frukt
    - direkte kontakt med avføring fra katter

    Hvis du ønsker å vite mer om emnet kan du lese på matportalen.no eller kontakt Mattilsynet.
  2. Er tilsetningsstoffer allergener?

    Tilsetningsstoffer er ikke allergener, da de vanligvis ikke er proteiner. Men det er noen tilsetningsstoffer som kan gi reaksjoner på grunn av intoleranse. Det gjelder spesielt dem av fenol/bensen struktur, sulfitt og enkelte aminer. Ellers er det mange som reagerer på vanillin, men det finnes ikke i vår spekemat.
    Mer informasjon finnes på: http://matportalen.no/Emner/tilsetningsstoffer
  3. Er pepper et allergen?

    Pepper er ikke blant de vanlige allergenene, men det er alltid noen som eventuelt kan reagere.
    Det er imidlertid også påvist allergi med IgE antistoffer mot pepper, spesielt som yrkesallergi ved arbeid med pepperproduksjon. Dette er meget sjelden.
Kontakt oss
Nidaros-fennikel-forsiden