Gå til innholdet
Ringstad og Dalsegg, overtagelse 140916

GRILSTAD SATSER PÅ TIND!

Grilstad AS har blitt enig med eierne i Tind, og overtok i går alle aksjene i Tind Spekevarer AS. Tind har utviklet en rekke høykvalitetsprodukter som nå vil styrke Grilstad sitt totale sortiment av spekevarer. For å sikre den høye kvaliteten, vil produksjon og utvikling av Tind-merket fortsatt foregå på Stranda.

 

Tind Spekevarer AS ble etablert i 2006 med en stor del av de ansatte som medeiere og Bjørn Petter Ringstad som hovedaksjonær. Selskapet kan trekke historien tilbake til Ringstad sin farfar som i 1884 startet den første håndverksbedriften med spekematproduksjon på Stranda.

Gjennom sine ti år har Tind utviklet en rekke produkter av høy kvalitet. Bygget på norsk tradisjon, og med internasjonalt tilsnitt. Selskapet stod nå i en situasjon der de, for å utvikle seg videre, ønsket å investere betydelig i nye produksjonslokaler og i markedsføring.

«Vi har sett oss om etter samarbeidspartnere som kan bidra til å realisere de planer vi har for å bygge merket Tind til en solid plass i markedet - med toppkvalitets spekevarer. Det krever økonomiske muskler for å kunne investere i produksjonsteknologi og i markedsføring. Selv om vi gjennomgående har hatt gode resultater, har vi innsett at det ville være bedre å realisere dette sammen med en større aktør», sier tidligere styreformann Bjørn Petter Ringstad. Han uttaler videre at han er trygg på at Grilstad vil ta vare på produktkvalitetene og det kompetente og kreative fagmiljøet som er bygget opp i Tind.

Marketingdirektør i Grilstad AS, Oskar Gjærde, sier at de er imponert over det Tind har utviklet av produkter, og er sikre på at de gjennom aktivt markedsarbeid skal kunne nå flere forbrukere som er ute etter gode smaksopplevelser. Grilstad AS har en meget sterk markedsposisjon med merkene Grilstad og Stranda. Med varespekteret fra Tind, får vi et mye sterkere utvalg av premium-produkter å tilby våre kunder.

«Produksjon av produktene under merket Tind skal fortsatt skje på Stranda, og vi skal satse offensivt for å bygge markedsposisjonen produktene fortjener. Det er også viktig for oss å dra nytte av den store fagkunnskapen Tind-ansatte har, og sammen med våre dyktige medarbeidere i Grilstad, skape en enda mer slagkraftig bedrift», uttaler konsernsjef i Grilstad Odd Arne Dalsegg.

Eierskiftet medfører ingen umiddelbare endringer i driften av Tind Spekevarer AS.