I juli 2017 ble det inngått en avtale mellom matbransjen og myndighetene ved Klima og Miljødepartementet om reduksjon av matsvinn:
Bransjeavtalens formål er å «samarbeide om å fremme bedre utnyttelse av ressurser og råstoff gjennom forebygging og reduksjon av matsvinn i hele matkjeden». Gjennom denne avtalen slutter partene seg til FNs bærekrafts-mål om å halvere matsvinn innen 2030.
Grilstad har forpliktet seg til å bidra i dette arbeidet. Vi skal rapportere matsvinn og har satt oss et offensivt mål:
Vi skal redusere matsvinn med 15 % i 2020!
- Vi jobber nå kontinuerlig med å kartlegge hvor og hvordan vi kan redusere i vår produksjon.
- Vi er offensive på utvikling av «nye produkter».
- Vi har et mål om å gjøre «omtanke for miljøet til et konkurransefortrinn» og vi gleder oss til å presentere flere bærekraftige produkter i fremtiden!
Visste du at…
- En tredel av all mat som produseres i verden blir aldri spist, men ødelagt eller kastet
- I Norge kastes det hvert år over 385 000 tonn spiselig mat
- Ca 58 % av det kartlagte matsvinnet stammer fra privathusholdninger
- Det betyr at hver person i Norge kaster 42,6 kg mat hvert år!
Kilde:
www.matvett.no