Gå til innholdet
olejakob-teamgrilstad-v23

Team Grilstad - Hva skjer, Ole Jakob?

Vårt nye sponsorprogram følger unge, lovende utøvere - på vei opp. Les siste oppdatering om Salami-kongen, Ole Jakob Solbu.

Husker dere Ole Jakob aka Salami-kongen? Grilstads desidert største fan, som har spist Jubelsalami på brødskiva hver eneste dag, helt siden han gikk i barnehagen! 

Grovt regnet, rundt 16.000 skiver rein jubel! Det er nemlig den samme gutten som tok et valg da Covid-19 satte en stopper for fotballtreninger, og begynte å løpe i stedet. Keeperhanskene ble byttet ut med løpesko og dette har virkelig gitt resultater. Distansen er 800m, målet er deltagelse i OL 2024 og finaleplass i OL 2028. Vi i Grilstad skal være med på veien!

Vi har fått en oppdatering fra Ole Jakob om hvordan det går, formen og planene for sesongen som kommer. Hvis du vil følge Salami-kongen gjennom våren og sommeren, så finner du profilen hans på Instagram her:@ojhs03

Hva skjer for tida, Ole Jakob?

Hei Grilstad! 

Lenge siden sist, her er en update på hvordan det går.
Etter EM var treningen litt tung, dette hadde nok noe med hvor intensiv innendørssesongen var, jeg var rett og slett bare sliten. Treningen begynte å komme seg godt, og jeg dro til Portugal i påsken, både for det sosiale, men også kunne trene ute i varmen. Det startet bra, men jeg fikk en liten kjenning i hamstringen på tirsdagen. Dette gjorde at treningsleiren ikke ble som planlagt, men fikk allikevel trent en del alternativt. jeg merker ikke noe i hamstringen nå, så jeg har startet å løpe igjen, noe som er bra. 

img_4180

Jeg har slitt mye med pusteproblemer det siste året, så har sjekket opp en del rundt det, og fant ut at jeg skal operere neseveggen. Operasjonen er ikke veldig stor, og setter meg bare ut en uke. Skal operere etter sesongen, rundt oktober. 

Treningen nå går bra, og føler meg fin på øktene. gleder meg til konkurranse start. Jeg går inn i en eksamensperiode nå, hvor treningen ikke blir like intensiv, men fortsatt mye kvalitet. Konkurransene starter jeg med etter dette.

img_4181

Konkurranseplanen så langt:

26-28. Mai - Nordisk, København (løper nok 28., men veit ikke helt enda) - 800m

31. Mai - Hellas - 800m

03. Juni - Trond Mohn Games, Bergen - 800m

15. Juni - Bislett Games, Oslo - 800m

18. Juni - Gøteborg - 800m

23/25. Juni - Europa Cup - 800m

28. Juni - Boisen memorial, Oslo - 400m

7-9. Juli - NM, Jessheim - 800m eller 1500m

14-16. Juli - U23 EM, Finnland (forsøk 14., finale 16.) - 800m

Etter U23EM har jeg ikke lagt noen planer for videre konkurranser enda. Disse planene legger vi senere, og vi må se an hvordan sesongen har gått så langt, prestasjoner osv. Drømmen er å kvalifisere meg til senior VM i Ungarn. Hvis jeg ikke klarer dette så har jeg planer om å delta i Universaden (student OL) i Kina.

img_3908