Gå til innholdet
gull-2

Tre gull til Grilstad i årets kjøtt-NM

Norgesmesterskapet i kjøttprodukter for 2020 hadde klasser for spekevarer og pølser. Grilstad AS vant 3 gull og tok 8 medaljer totalt innen spekevarer.

Både klassikeren Gullsalami og nykomlingen Salciccia til Pizza tok gull i spekepølser mens Tind Godt Modna spekeskinke tok gull i den gjeve klassen for skivet spekekjøtt.

Strandamør snacks og Italiana salami tok sølv i sine klasser mens både Trønderfår, Pizzasalami og Tind Copa tok bronse. Samlet tok Grilstad hjem flest medaljer innen spekevarer.

NM i kjøtt er en tung fagkonkurranse der flere hundre påmeldte produkter blir smakt blindt av fagdommere i flere runder. Årets arrangement ble forsinket på grunn av Korona-situasjonen og gikk uten publikum i salen – men juryens bedømmelse har vært like grundig som vanlig.

«Det er ekstra gledelig å se at vi kan hevde oss helt i teten med tre så forskjellige produkter» sier Marketing og Innovasjonsdirektør Ragnar Johansen. «Tind Godt Modna representerer det aller ypperste av norsk spekemat og var kanskje ingen overraskelse. Gullsalami derimot er et utpreget hverdagsprodukt som har preget Nordmenns frokostbord i generasjoner. Og jammen vant ikke helt nye og ungdommelige Salciccia Pizzatopping også. Tre vinnere med helt forskjellig profil!»

«Jeg er ekstra stolt de sterke fagmiljøene vi har både på Stranda og på Ranheim i Trondheim som begge viser at de kjemper helt i toppen på kvalitet!» sier Konsernsjef Jørgen Wiig.