Rødbetsalat med fetaost, quinoa og asparges

Rødbetsalat med fetaost, quinoa og asparges er en vellsmakende og spennende oppskrift laget med gode produkter fra Stranda. Prøv selv!

30-60 min

4 personer

Krever litt

Ingredienser

  • 3 rødbeter
  • 2 ss honning
  • 3 ss olivenolje
  • 200 g spinat
  • 100 g fetaost
  • 1 dl quinoa
  • 1 ss smør
  • 1 bundt asparges
  • 100 g Strandaskinke

Ps! Husk skikkelig olivenolje!

Fremgangsmåte

Forvarm ovnen til 180 C.

Skrell og skyll røbetene godt og kutt de i båter.

Dryss over litt honning og olivenolje, og bak de i ovnen til de er møre (ca. 40 minutter).

Skyll quinoaen godt. Kok med 2 dl vann i 10 minutter. La den så stå uten varme, med lokk i 10 minutter til, rør med en gaffel.

Skyll spinaten og bryt fetaosten i små biter.

Surr Strandaskinke rundt aspargesen, og stek på en varm plate sammen med litt smør i ca. 10-15 minutter.

Rett før servering vendes spinat, rødbeter, quinoa og fetaost sammen. På toppen av salaten legges asparges med Strandaskinke.

Dryss over litt olivenolje, salt og pepper etter smak.

Stranda produktet i inspirasjonen

Vellagret spekeskinke skåret i smakfulle, tynne skiver. På Stranda bruker vi den tiden som skal til for å lage god spekeskinke. Gi deg selv en god matopplevelse – nyt Norges mest spiste spekeskinke!

Les mer

Bli inspirert